Your search results

Bouw en vastgoedlexicon: Must-have voor de bouw- en immowereld

Posted by Dagmar on 25 maart 2015
| 0

Vastgoedlexicon- Hendrik LeursDit lexicon is ontwikkeld door Hendrik Leurs. Na 5 jaar zweet en tranen rolde deze parel door de drukpersen. Hét woordenboek bij uitstek voor iedereen in de bouw en  vastgoedsector waaronder met onder andere verklaringen/definities van verschillende materialen, alle begrippen, juridische begrippen, ecologische aspecten, modelcontracten, nuttige tekeningen en websites.

Het boek is bedoeld om de communicatie tussen de verschillende partijen (ontwikkelaar, aannemer, architect, makelaar, stedenbouwkundig ambtenaar, notaris, advocaat…) aanzienlijk te verbeteren.
De nood daaraan wordt ook onderstreept in het voorwoord door de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), de Vlaamse Architectenorganisatie (NAV) en Fexpro (Federatie van Experten en Promotoren).

Het lexicon is geschreven voor een zo breed mogelijk publiek. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar duurzaamheid: vandaar de vele praktische tips voor de keuze van de bouwmaterialen en het onderhoud dat de levensduur van gebouwen verlengt, en de aandacht voor de principes van levenslang wonen, Universal Design en toegankelijkheid.

Te koop in de boekhandel en als E-book.